Име Concepta
Производител Emuca / HAWA
Потекло EU
Опис Concepta е дизајниран за систем со скриени шарки и лизгачки врати. Може да се инсталира на модули или помеѓу ѕидови, овозможувајќи да се сокријат простори или области од куќата или канцеларијата со естетика интегрирана во комплетот. Издржува товари до 25 kg и е изработен од челик, алуминиум и пластика, за врати со дебелина од 19 до 50 mm и висина од 1250 до 1850 mm. Има систем за амортизирање на затворањето на вратите, спречувајќи ги да се удрат.