Име Folding Concepta
Финиш Елоксиран сребрен мат
Производител Emuca/Hawa Sliding solutions
Потекло EU
Материјал метал
Опис Folding Concepta е систем за преклопување на дрвени врати кој дава можност да се вградат помеѓу ѕидови или на модули што овозможува да се сокријат простори како кујна, канцеларија, перална, соблекувална, одржувајќи ја естетиката на околината. Овој систем, бидејќи е отворен, нуди удобност да се има целосно пристапен простор, дури и без пониски шини. Отпорен на врати до 25 кг, дебелина од околу 19 до 26 мм. Има систем воден со лежишта. Може да се монтира и од левата и од десната страна, плус го вклучува хардверот потребен за две преклопни лизгачки врати и доаѓа во мат сребрена елоксирана завршница.