Име Lynx Kапачиња сет за аголен профил
Финиш Сиви
Производител Emuca
Потекло EU
Материјал Пластика
Опис Сет за аголен профил Lynx се состои од 5 дела, 3 прицврстувачи кои се ставаат со навртување во мебелот, кај нив профилот се вградува под притисок. После тоа, капаците се поставуваат на крајот на алуминиумскиот профил за да му се даде поестетска завршница, меѓу која се поминува електричното поврзување на лед лентата. Тоа може да се направи на три начини, под капачето, поминување под агол од 90 степени или низ капачето со дупчење дупка со дупчалка. Овие парчиња се направени од пластика, бидејќи се многу отпорни.